dijous, 30 d’agost del 2012

LUA, HISTÒRIES PER DORMIR, Natàlia Gejo, Maria Beitia, Marc Serrats, Marc Grau, Ed. Intrèpidbus

Aquest llibre és molt especial, tant pel format com per les possibilitats que té d'utilització.
De fet, són tres llibres molt ben editats, amb tapa gruixuda, totalment il·lustrats, amb tres històries de la Lua consecutives en el temps.
La Lua és una nena autista, i a través dels contes veiem els seus sentiments i emocions, i com evoluciona a mida que creix. Són contes molt senzills, amb lletra de pal, frases simples, i porten un material adicional per facilitar la comprensió a nens amb dificultats o autistes com ella.

També acompanyen els llibres un CD amb cançons i un petit retallable del Tobias, el nino de la Lua, a més de l'enllaç a un web amb continguts extres.


Cal destacar que aquest llibre s'ha pogut editar gràcies a l'esforç dels seus realitzadors i de Verkami. Tal i com ells es defineixen:

"IntrèpidBus som un col.lectiu artístic que treballem per a la creació de projectes infantils, amb la voluntat d’estimular la imaginació dels nens/es i apropar-los al món de les emocions.
Col.laborem il.lustradors, escriptors, músics, actors, fotògrafs, traductors, correctors, pedagogs, mestres, titellaires…i tots aquells que ens aporten idees i ens ajuden a aprendre més i més...

Xerramequ Tiquismiquis és un grup de músics i productors que fa més de deu anys que treballen sota aquest àlies, produïnt i autoproduïnt-se música per cds, produccions teatrals, ràdios, 
documentals, remescles, etc."

http://www.intrepidbus.com/

http://www.verkami.com/

dijous, 9 d’agost del 2012

BAJO LA MISMA ESTRELLA, John Green, Nube de Tinta (Random House Mondadori)

És possible enamorar-te i ser feliç quan saps que molt aviat et moriràs, o es morirà primer l'altre?
En aquesta intensa novel·la la Hazel i en Gus s'enamoren amb tota la força i la potència de la joventut, tot i ser dos malalts de càncer en un estadi força avançat.

L'autor s'ha documentat molt bé per posar-se a la pell de dos joves amb aquest tipus  de malaltia, i sap mostrar-nos els sentiments contradictoris amb molta tendresa en alguns moments, amb molta cruesa en d'altres, i amb un humor negre que provoca somriures com els dels protagonistes.



divendres, 3 d’agost del 2012

CORRE, PARDALET, de Brigitte Weninger i Anna Anastasova, il·lustracions, Editorial Joventut

Us volem recomanar aquest àlbum il·lustrat, que és molt bonic i interessant.
Ens narra la història d'un pardalet que pateix un accident, i es queda amb les ales molt malmeses. Els seus amics ratolí i corb, l'ajuden a reconstruir-les. Però les coses no sempre funcionen com un voldria, i quan li treuen els embenatges, les ales no han quedat prou bé.

El pobre pardal no pot volar, i es pregunta, tot tristoi, què serà de la seva vida.
La gran amistat i el suport del ratolí, però, faran que el pardal trobi la manera de ser feliç sense poder volar.
Una història de superació personal, del valor de l'amistat i la capacitat d'adaptar-nos a circumstàncies negatives, molt útil en aquests temps que estem vivint.
Les il·lustracions són molt maques.