divendres, 30 de març del 2012

Junts d'Ally Condie

Acaba de sortir la segona part la trilogia "Junts" i volem recomanar-vos el primer volum. Es tracta d' una novel·la d'amor i aventures que ens farà reflexionar sobre les premises que imperen en el món i ens conduirà a veure la realitat des d'un altre punt de vista.

La novel·la ens recorda al clàssic Fahrenheit 451 ja que situa l'acció en un futur imaginari on la Societat  governa i ho controla tot. La Càssia, la protagonista de la trilogia, va exposant el dia a dia d'un sistema mancant de sentiments i on la part emocional, tant el dolor com l'alegria, han estat suprimits.

Un error en el sistema produeix que la Càssia comenci a reflexionar sobre la societat que la governa i que, més que protegir-la, la té empresonada. Com es possible que t'assignin la parella perfecta sense haver-la conegut abans? Per què tothom mor el dia que fa 80 anys i d'una forma plàcida? Per què tothom té tres una capseta amb tres pastilles? Què hi ha fora d'aquest petit món aparentment perfecte?


Una bona novel·la juvenil.



Carlota, Estafa de Géraldine Collet. Il·lustrat per Estelle Billon-Spagnol

Som davant un llibre molt original per a tot tipus de lector a partir de 7-8 anys. 

La Carlota, com bé diu la contraportada del llibre, és una nena ÚNICA...com totes les altres! La seva filosofia de vida atrapa i captiva  a petits i grans lectors. La Carlota és audaç, intel·ligent i àgil. És una nena que es qüestiona tot allò que l'envolta i expressa lliurement i sense embuts el què pensa sobre diversos temes.

Al llarg de 60 històries en format de còmic, la Carlota reflexiona sobre la vida des d'un punt de vista molt peculiar i d'una forma molt fresca i espontània. Un gran llibre per filosofar i passar una bona estona tot gaudint de les fantàstiques i expressives il·lustracions.










dijous, 22 de març del 2012

Contes per telèfon de Gianni Rodari

Acaba de sortir una nova edició del ja clàssic Contes per telèfon, de Gianni Rodari, i ens n'alegrem molt.

Aquesta edició, en tapa dura i una mida més gran, està il·lustrada per Emilio Urberuaga, i la veritat és que amb molt d'encert. La ironia i la tendresa dels contes de Rodari són totalment respectades i expressades per aquest gran il·lustrador.
Una iniciativa d'editorial Joventut digna de valorar, a partir d'ara encara serà més divertit i agradable llegir aquests fabulosos contes.

dissabte, 17 de març del 2012

El meu papa de Coraline Saurdo i il·lustrat per Cris Di Giacomo


Aquest divertidíssim àlbum il·lustrat explica els mil i un entrebancs que té el seu protagonista cada nit a l’hora de fer anar a dormir al seu pare. En un món al revés, és el petit de la casa el que ha de perseguir al seu pare que “és molt gran i molt fort, però... cada vespre la mateixa cantarella: No vull anar a dormir!” El pobre fill l’ha d’empaitar-lo per tota la casa i posar-se seriós de debò i  intentar persuadir-lo explicant-li un conte a la seva falda (una estratègia que no falla mai). Però després d’un conte, el papà en vol un altre i després un altre, fins que acaba amb la paciència del nen i ha de posar-se al llit tot resignat i fent el ploramiques…

Com tots sabeu, tenir un pare que no vol anar a dormir és realment esgotador! Al final el nen està tan cansat que quan el pare es cola al seu llit per dormir amb ell li deixa fer per tal de poder descansar. A molts de nosaltres aquesta història esbojarrada ens resultarà molt familiar i de ben segur que us sentireu identificats. Un conte per abans d’anar a dormir especialment indicat per als amants de fer el ronsa; amb unes il·lustracions igual de divertides que les anècdotes que explica, en forma de gargots que encara el fan molt més proper als petits lectors de la casa amb l’objectiu que el puguin llegir als seus pares i n’aprenguin.



Altres llibres relacionats amb el dia del pare:





dimecres, 14 de març del 2012

¿De dónde venimos? de Peter Mayle

L'editorial Maeva torna a editar un clàssic dels anys setanta sobre sexualitat per al més petits. Amb un text entenedor i unes singulars il·lustracions, els autors ens introdueixen al món de la sexualitat d’una manera molt divertida i instructiva.
Gràcies a les divertides il·lustracions d'Artur Robins i als poètics textos de Peter Mayle, pares i educadors  trobaran en aquest llibre una guia indispensable per respondre als més petits preguntes sobre sexualitat.




Podeu fer-vos una idea del llibre a l'enllaç següent:

http://www.youtube.com/watch?v=wtCMy5XxJfg

dimecres, 7 de març del 2012

Música amagada

Música amagada, del mataroní Joan Bustos, és un llibre d'aquells que enganxen des del primer moment. Ambientada a la Catalunya medieval, aquesta història ens parla de la vida d'un noi que vol ser trobador però la seva mare el vol convertir en cavaller.
 La història està narrada en primera persona, i de seguida fa sentir al lector com si estigués immers en aquell món tan misteriós i ple de dificultats. El protagonista, n'Hug de Vallplana, haurà de lluitar contra moltes adversitats per veure acomplert el seu somni.

Un día de pesca

El tercer dels divertidíssims àlbums il·lustrats de Béatrice Rodriguez, protagonitzats pels entranyables personatges que són la guineu i la gallina. Es tracta d'una història sense paraules, per llegir la imatge, que a part de ser molt divertida, serveix per explicar certes coses (diversitat, amor, esforç...) d'una manera molt natural.