dissabte, 24 de desembre del 2011

L'Arbre Vermell de Shaun Tan

Fa més de 4 anys que les il·lustracions de Shaun Tan van envaïr les nostres llibreries amb una història que no deixa indiferent a ningú: L'Arbre Vermell.
Es tracta d'un llibre senzill i de poques paraules però amb unes il·lustracions molt expressives que transmeten un missatge d'esperança vers el futur. Shaun Tan inicia el relat amb aquesta suggeridora frase: "de vegades el dia comença buit d'esperances".
Sovint, vivim èpoques en les que sembla que tots els problemes venen de cop, ens sentim sols en un món que no ens entén i on la llum cap a un futur millor sembla inexistent. Per sort, l'esperança sempre la tenim ben aprop. Un llibre tendre, poètic i ple de llum. Ens agrada i molt!






Si voleu fer-vos una idea del llibre, us deixem un enllaç al youtube:




diumenge, 18 de desembre del 2011

El Tió de Nadal, d' Elena Ferro i Subi

Arriba el Nadal i a les nostres llars ja fa dies que hi tenim un nou habitant: El tió. Aprofitant els dies nadalencs, Baula edita la història sobre els origens del Tió de Nadal. Es tracta d'un conte destinat a primers lectors però també és ideal per explicar als més petits una tradició catalana molt popular.

Sebastià, el follet de les festes, ens explica que temps ençà va viure a les golfes d'una masia on va conèixer el Tió màgic de Nadal, un tronc de fusta que la família havia anat a buscar al bosc per cremar la nit de Nadal. En Pere, el petit de la casa, va descobrir que aquell tronc tenia vida i va decidir cuidar-lo i donar-li aliment. Un dia, però, el tió estava tan tip i gros que va deixar de menjar. Calia ajudar-lo a cagar. Us imagineu que van fer en Pere i els seus germans? 
Si voleu descobrir les cançons que li van cantar, les trobareu totes al final de conte. Us animem a aprendre-les per poder compartir amb el vostre tió!


dimarts, 6 de desembre del 2011

Un llibre d'Hervé Tullet

Volem iniciar aquest blog amb un dels nostres llibres preferits: Un llibre, d'Hervé Tullet. Ens agrada perquè és original i singular, educatiu i participatiu. Tullet té la gran virtut d'atrapar al lector amb quatre pinzellades de no res. Sap comunicar i expressar conceptes tot incitant al lector a experimentar amb la vista i el tacte.
En Un llibre, Tullet només utilitza 3 colors (blau, groc i vermell) i una forma: la rodona. Al llarg del llibre el lector ha de seguir les instruccions de l'autor: Mirar, tocar i sacsejar. Un llibre ple de màgia i diversió que convida a pares i fills a compartir una bona estona de jocs i somriures.



Si teniu ganes de conèixer més llibres de Tullet, us deixem l'enllaç a la seva web. Allà hi trobareu un munt de jocs i activitats artístiques per compartir amb els més menuts: http://www.herve-tullet.com/